lasit

KOULUTTAJAT


Jukka Perko – sanan säilä ja saksofoni

Jukka Perkon muusikon ura alkoi 19-vuotiaana Dizzy Gillespien pestattua hänet big bandiinsä. Tänä päivänä hänet tunnetaan erityisesti suomalaiskansallisten ominaispiirteiden yhdistämisestä jazzin perinteeseen. Lisäksi hän toimii Viapori Jazz – tapahtuman taiteellisena johtajana ja sekä opettajana Sibelius-Akatemiassa.


Mikko Kuustonen – verbaaliakrobatia ja keskinkertainen kitarakomppi

Mikko Kuustonen on julkaissut 13 sooloalbumia sekä lukuisia bändilevytyksiä. Kuustonen on toiminut aktiivisesti myös ihmisoikeuksien puolustajana kirjoittaen, luennoiden ja tuottaen tv-dokumentteja kehitysmaista. Uransa aikana Mikko Kuustonen on palkittu mm. Kultainen Venla- ja Emmatunnustuksilla sekä Itsenäisyyden Juhlarahaston kunniapalkinnolla. Kuustonen on myös toiminut YK:n hyväntahdon lähettiläänä. Viime vuosina Mikko Kuustonen on keskittynyt luentotehtäviin, työyhteisövalmennuksiin sekä tv-työhön.Lisäksi mukana joku seuraavista taiteilijoista:


Teemu Viinikainen – kitara

Teemu Viinikainen on tämän päivän kysytyin jazz-kitaristi maassamme. Hänen soittoaan kuunnellessa päällimmäisiksi tuntemuksiksi nousevat vahva läsnäolo ja herkkyys.


Jarmo Saari

Jarmo Saari luo äänimaailmoja elektroniikan ryydittämällä sähkökitaralla. Tämä tekee Saaresta todellisen uuden polven musiikillisen käsityöläisen, joka työskentelee jalat maassa, kädet mullassa ja pää pilvissä, suuntana ulkoavaruus.


Marzi Nyman

Kitaristi Marzi Nyman on paraatiesimerkki siitä monenlaisesta ja raja-aitoja kumartamattomasta muusikkoudesta, joka on tuonut suomalaiseen rytmimusiikkiin uudenlaista elinvoimaa. Kitaran ohella pianoa sujuvasti soittava sekä on keskittynyt erityisesti myös säveltämiseen eri kokoonpanoille pienyhtyeistä aina sinfoniaorkestereihin saakka. Mitään tyylilajia karsastamaton Nyman tuntuu ehtivän joka paikkaan: tällä vuosituhannella tämä monitaituri on ehtinyt soittaa jo lähemmäs neljälläkymmenellä levyllä ja sadoissa eri kokoonpanoissa.